Την προηγούμενη εβδομάδα στο άρθρο μου για το EditYourLife Magazine μοιράστηκα μαζί σου ένα πανεύκολο γλυκό με σφολιάτα και μερέντα σε μορφή πλεξούδας. Την Παρασκευή ήταν η γιορτή του άντρα μου και αποφασίσαμε να καλέσουμε φίλους, κουμπάρους και συγγενείς και να κάνω ένα μπουφέ με μεζεδάκια. Οπότε πήρα την ιδέα του γλυκού και την μετέτρεψα σε αλμυρό. Κι αυτό γιατί θα είχα περισσότερα κομμάτια και μάλιστα πίτσας που αρέσει σε όλους.
Πάμε να δούμε υλικά για 2 πλεξούδες:
- ένα φύλλο σφολιάτας
- κέτσαπ
- ρίγανη
- τυρί τριμμένο για πίτσα
- μπέικον ή όποιο άλλο αλλαντικό θέλεις εσύ
- πιπεριές σε ροδέλες και κρεμμύδια σε ροδέλες
Αφού έκοψα τη σφολιάτα όπως σου έδειξα εδώ. Άπλωσα κέτσαπ μαζί με ρίγανη, το τυρί, το μπέικον, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια κι έκλεισα τη σφολιάτα σαν πλεξούδα.
Έψησα σε προ θερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Φυσικά έγινε ανάρπαστη. Εγώ χρησιμοποίησα και τα δύο φύλλα της συσκευασίας κι έβγαλα 4 πλεξούδες.
Είναι μια υπέροχη και πρωτότυπη λύση για ένα σούπερ ιδιαίτερο πρωινό, για γρήγορο κέρασμα, για κολατσιό για οτιδήποτε θελήσεις έχει μια εύκολη συνταγή στα χέρια σου λοιπόν.
Περιμένω να μου πεις αν σου άρεσε στα σχόλια!
Για να βλέπεις τι άλλο μαγειρεύω στην καθημερινότητά μας ακολούθησε με στα social media της Busy Mama…
Facebook Busy Mama’s Corner
Instagram @busy_mamas_corner
Κι αν δε θέλεις να χάνεις ανάρτηση τότε συμπλήρωστε το e-mail σου στην αρχική σελίδα του blog κι έτσι θα έχεις άμεση πρόσβαση στο Busy Mama’s Corner!!!
Μέχρι την επόμενη ανάρτηση φιλάκια,
Έλενα Μ.
Έλενα Μ.
.
1 Σχόλιο
Τέλεια ιδέα!Και η αλμυρή εκδοχή και η γλυκιά έχουν το ατού ότι ενώ είναι εύκολες συνταγές είναι πολύ εμφανίσιμες και κατάλληλες για μπουφέ και πάρτι!