Με την back to school εποχή να είναι επίσημα εδώ, όλοι μας, μικροί και μεγάλοι προσπαθούμε να επιστρέψουμε στους ρυθμούς της προ-καραντίνας εποχής. Έπειτα, λοιπόν από 7 μήνες καθισιού και αποδιοργάνωσης, ήρθε πάλι η ώρα να μπούμε σε μια τάξη, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Οργανώνουμε τα ψώνια μας, φτιάχνουμε λίστες με τα σχολικά που θα χρειαστούν τα παιδιά μας και προβληματιζόμαστε με το ταπεράκι που θα παίρνουν μαζί τους στο σχολείο. Ψάχνουμε για εύκολες και υγιεινές συνταγές που θα τους προσφέρουν βιταμίνες και ενέργεια και όχι περιττές θερμίδες. Σήμερα λοιπόν σας έχω 4+1 εύκολες συνταγές για σχολικά σνακ που θα λατρέψουν τα παιδιά.
Σαντουιτσάκια με μήλο
Εκτέλεση: Κόβουμε το μήλο σε ισόπαχες λεπτές φέτες. Παίρνουμε 2 φέτες, αλείφουμε τη μία με φιστικοβούτυρο ή ταχίνι, πασπαλίζουμε με βρώμη και τσιπς σοκολάτας και σκεπάζουμε με την άλλη.
Σαντουιτσάκια με κρακεράκια
Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι 2 κρακεράκια, ζαμπόν και τυρί (προαιρετικά μπορούμε να αλείψουμε το κάθε κράκερ με κρέμα τυρί)!
Ρολάκια Μπανάνας
Εκτέλεση: Παίρνουμε μια τορτίγια και την αλείφουμε με φιστικοβούτυρο και μερέντα ή ταχίνι. Το τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε μικρές φέτες.
4+1 εύκολες συνταγές για σχολικά σνακ που θα λατρέψουν τα παιδιά
Ποπ κορν Κοκτέιλ
Υλικά: 1/4 κ. ποπ κορν
1 κ.σ. λάδι
1/3 κ. σταφίδες
1/3 κ. κράνμπερις
½ κ. ότι ξηρό καρπό θέλουμε (καρύδια, αμύγδαλα)
Αλάτι και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση: Τα βάζουμε στην κατσαρόλα κλείνουμε το καπάκι και περιμένουμε να γίνουνε όλα τα ποπ κορν. Τα αδείαζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε σταφίδες, αποξηραμένα κράνμπερι, και οποιοδήποτε άλλο ξηρό καρπό θέλουμε. Τέλος πασπαλίζουμε με αλάτι και κανέλα.
Cookies με Ταχίνι και Σοκολάτα
Υλικά: 80 γρ ταχίνι
½ κ. ελαιόλαδο
100 γρ καστανή ζάχαρη
100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
¼ κ χυμό πορτοκάλι
½ κ.γ. κανέλλα
½ κ.γ. καφές στιγμής
¼ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. σόδα
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση: Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο, το ταχίνι, τις 2 ζάχαρες, το χυμό, την κανέλα, τον καφέ και το αλάτι. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και την σόδα και στο τέλος τη σοκολάτα. Αναμειγνύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Η ζύμη είναι μαλακή. Την βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας, στρώνουμε το ταψί μας με αντικολλητικό χαρτί χωρίζουμε το μείγμα σε 12 ίσα μέρη, πλάθουμε μπαλάκια, τοποθετούμε στο ταψί σε απόσταση και ψήνουμε για 11’, όχι παραπάνω.
Βρείτε με στο Instagram ως Cookiesbite_by_Alexandra και στο Facebook ως Cookies Bite
Διαβάστε επίσης: Energy Bites: Μια εύκολη συνταγή για να τη φτιάξετε παρέα με τα παιδάκια σας