Αισίως τελείωσε και η δεύτερη εβδομάδα των σχολείων και η αναζήτηση για συνταγές κατάλληλες για το ταπεράκι του σχολείου αλλά και του γραφείου καλά κρατεί. Ακόμα ένας πονοκέφαλος για εμάς τις μαμάδες είναι πως θα πείσουμε τα παιδιά μας να φάνε τροφές όπως κολοκύθι κι άλλα λαχανικά. Σήμερα, λοιπόν, σας έχω συνταγή για το πιο αφράτο και σοκολατένιο κέικ με κολοκύθι που έχετε δοκιμάσει ποτέ.
ΥΛΙΚΑ
190 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
180 γρ. σταγόνες σοκολάτας
120 ml αραβοσιτέλαιο
100γρ. μαύρη ζάχαρη
100γρ. λευκή ζαχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μια βανιλίνη
1 κούπα τριμμένα πράσινα κολοκυθάκια
Ακολουθήστε μας και στο Instagram
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ενώνουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά , δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αραβοσιτέλαιο με τις ζάχαρες, το αυγό , την βανίλια και τα κολοκυθάκια.
Ρίχνουμε το μείγμα με τα κολοκυθάκια στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν. Στο τέλος προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ , ρίχνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους. 170° C για περίπου 45′. Καλή επιτυχία για το πιο αφράτο και σοκολατένιο κέικ με κολοκύθι που έχετε δοκιμάσει ποτέ.
Βρείτε με στο Instagram ως Cookiesbite_by_Alexandra και στο Facebook ως Cookies Bite
Διαβάστε επίσης: Πως να φτιάξεις τα πιο αφράτα τυροκούλουρα που έχεις δοκιμάσει ποτέ
Πεντανόστιμο κολατσιό για τα παιδιά: κέικ με σταφίδες και καρύδια