ΥΛΙΚΑ
150 ml ελαιόλαδο
200 ml νερό
250 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.
200 γρ. καλαμποκάλευρο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1,5 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. δυόσμος τριμμένος σουσάμι, μαυροκούκι, ηλιόσποροι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ μας ανακατεύουμε τα δυο αλεύρια, το μπέικιν, το αλάτι και τον δυόσμο. Προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, το νερό και τον πελτέ. Πρέπει να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα τοιχώματα του μίξερ αλλά είναι εύπλαστη και μαλακή. Ανάλογα το αλεύρι που χρησιμοποιούμε μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε μια ή δυο κ. σ. νερό ακόμα. Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί μισή με μία ώρα. Πλάθουμε την ζύμη σε μικρά μπαστουνάκια, τα κυλάμε στο σουσάμι και τα Αρκαδία δικάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30´ στους 170°.
Βρείτε με στο Instagram ως Cookiesbite_by_Alexandra και στο Facebook ως Cookies Bite
Διαβάστε επίσης: Κέικ με γλυκιά κολοκύθα, μπαχαρικά και γέμιση cream cheese