Ακόμα μια Παρασκευούλα ήρθε στη ζωή μας και μάλιστα με ένα ακόμα lockdown προ των πυλών η σημερινή συνταγή μας θα ξυπνήσει μνήμες αλλά και θα σε κάνει να θέλεις να τη φτιάξεις οπωσδήποτε! Πάμε να δούμε τα υλικά και τη συνταγή για το πιο εύκολο και πεντανόστιμο ψωμάκι χωρίς ζύμωμα.
ΥΛΙΚΑ
650 γρ. αλεύρι κίτρινο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
340 – 400 ml νερό χλιαρό
Εύκολο και πεντανόστιμο ψωμάκι χωρίς ζύμωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Χρησιμοποιούμε το εξάρτημα γάντζος του μίξερ. Ανακατεύουμε και πολύ σταδιακά προσθέτουμε το νερό. Ανάλογα με το αλεύρι μπορεί να χρησιμοποιήσουμε όλο το νερό ή ίσως και λίγο λιγότερο. Γι’ αυτό, το ρίχνουμε σιγά σιγά. Πρέπει στο τέλος να έχουμε μέσα στον κάδο του μίξερ μια ζύμη λίγο υγρή, που να μην κολλάει, όμως στα τοιχώματα του κάδου. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και μια πετσέτα καλά, καλά τον κάδο και αφήνουμε την ζύμη μας να ωριμάσει και να φουσκώσει για 10-12 ώρες.
Μπορούμε, δηλαδή, να την φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ και να έχουμε το επόμενη πρωί έτοιμο το ψωμάκι μας για ψήσιμο. Μετά από 12 ώρες, την απλώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την δουλεύουμε λίγο με τα χέρια. Απλώνουμε και μαζεύουμε την ζύμη μέχρι να μην κολλάει καθόλου. Αν χρειαστεί ξανά προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Βάζουμε στον φούρνο μια γάστρα να κάψει, στους 220° ,αντιστάσεις. Μόλις κάψει καλά η γάστρα, το βγάζουμε ,το λαδώνουμε ελαφρώς και τοποθετούμε μέσα το ψωμί μας. Το χαράζουμε και σκεπάζουμε την γάστρα. Ψήνουμε στους 220° για 30´, στην συνέχεια ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10´ με 15´ ακόμα μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρώμα. Βγάζουμε και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει.
Καλή επιτυχία! Βρείτε με στο Instagram ως Cookiesbite_by_Alexandra και στο Facebook ως Cookies Bite Φτιάξτε αυτό το εύκολο και πεντανόστιμο ψωμάκι χωρίς ζύμωμα και κάντε μας tag να δούμε τις δημιουργίες σας!!!
Διαβάστε επίσης: Αφράτα Cookies με βρώμη