Παρασκευούλα σήμερα και η Αλεξάνδρα μας κερνάει νηστίσιμα μπισκότα σοκολάτας με άρωμα δυόσμου και καρύδα.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κούπα ρυζάλευρο (το βρίσκεται σε κατάστημα βιολογικών προϊόντων. Μπορείτε να αντικαταστήσετε με αλεύρι γ.ο.χ.)
1/2 κούπα κακάο
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1/4 κ.γ. σοδα μαγειρικής
1/3 κούπα σπορέλαιο
1/4 κούπα πολτός μήλου*
1/3 κούπα γάλα αμυγδάλου, ή καρύδας ή σόγιας. (αν δεν νηστεύετε χρησιμοποιήστε γάλα αγελάδας)
1 βανιλίνη
1/2 κ.γ. εκχύλισμα δυόσμου (προαιρετικό)
1 κούπα σταγόνες μαύρης σοκολάτας τριμμένη καρύδα για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά. Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υγρά υλικά. Ενώνουμε και ομογενοποιούμε. Σχηματίζουμε μια μπάλα με την ζύμη. Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μια λαδόκολλα, βάζουμε επάνω την ζύμη μας, σκεπάζουμε με δεύτερη λαδόκολλα και ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη. Κόβουμε με στρογγυλό κουπ πατ, διαμέτρου 5 εκ. τα μπισκότα μας. Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε βάλει πρώτα λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°, για 8 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρι ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις κρυώσουν εντελώς τα μπισκότα τα βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα και γαρνίρουμε με θρυμματισμένα γλυφιτζούρια δυόσμου (candy canes) και με τριμμένη καρύδα
*Πολτός μήλου: Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια 3 μήλα. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με 1/2κ. ζάχαρη, 1/2κ. νερό και εν ξυλάκι κανέλας. Βράζουμε μέχρι να λιώσουν τα μήλα και πολτοποιουμε. Το διατηρούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Τον πολτό τον χρησιμοποιούμε σε πολλές νηστίσιμες συνταγές.
Καλή επιτυχία! Βρείτε με στο Instagram ως Cookiesbite_by_Alexandra και στο Facebook ως Cookies Bite Φτιάξτε αυτά τα νηστίσιμα μπισκότα σοκολάτας με άρωμα δυόσμου και καρύδα και κάντε μας tag να δούμε τις δημιουργίες σας!!!
Διαβάστε ακόμα: Φανταστικά και πεντανόστιμα μπισκότα με φυστικοβούτυρο