Διανύουμε την τέταρτη εβδομάδα των νηστειών, σιγά σιγά πλησιάζει το Άγιο Πάσχα. Συνεχίζουμε κι αυτή την εβδομάδα με νηστίσιμες συνταγές. Σειρά έχει μια υπέροχη συνταγή που τρώγεται ευχάριστα όλο το χρόνο. Τι λέτε να δούμε τη συνταγή για πεντανόστιμη νηστίσιμη μανιταρόπιτα.
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας
1 κ. άσπρα μανιτάρια
3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 τριμμένο καρότο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 1/2 κ. χοντροκομμένα καρύδια
2 κ. σ. λιναρόσπορο
ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το καρότο. Συνεχίζουμε με την ντομάτα και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά της η γέμιση και κατεβάζουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τα καρύδια, τον λιναρόσπορο και τον μαϊντανό. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε κάτω το ένα φύλλο σφολιάτας. Αδειάζουμε την γέμιση και κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο. Κλείνουμε γύρω γύρω καλά , χαράζουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι αν θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς για 1 ώρα. Αφού την βγάλουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει και μετά κόβουμε.
FOLLOW US ON INSTAGRAM
Βρείτε με στο Instagram ως Cookiesbite_by_Alexandra και στο Facebook ως Cookies Bite Φτιάξτε τη συνταγή για πεντανόστιμη νηστίσιμη μανιταρόπιτα που σας προτείνω και κάντε με tag να δούμε τις δημιουργίες σας!!! Πολύ θα χαρώ να μοιραστείτε μαζί μου είτε εδώ σε σχόλιο είτε με μήνυμα στα social media ιδέες που θα θέλατε να δείτε στις επόμενες συνταγές.