Γλυκιά Παρασκευούλα σήμερα και για να τη γλυκάνουμε λίγο περισσότερο ετοιμάζουμε αφράτα cookies με βρώμη. Είτε για να έχουμε ένα σνακ για το Σαββατοκύριακο που ξεκινά είτε για το σχολείο και το γραφείο από Δευτέρα. Η Αλεξάνδρα σήμερα μας έχει μια συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Ποιος δεν αγαπά τα soft cookies; Πάμε να δούμε αναλυτικά τη συνταγή…
ΥΛΙΚΑ
150 ml ηλιέλαιο
100 γρ. ζάχαρη
50 ml χυμο πορτοκάλι
200 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.
100 γρ. νιφάδες βρώμης
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
80 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
80 γρ. κομματάκια μαύρης σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά , το ηλιέλαιο με την ζάχαρη και τον χυμό πορτοκάλι. Προσθέτουμε σιγά σιγά, το αλεύρι, την βρώμη και το μπέικιν πάουντερ. Στο τέλος ρίχνουμε και τα καρύδια, αν βάλουμε, και την σοκολάτα. Ανακατέβουμε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας. Χρησιμοποιούμε το scoop του παγωτού ή δυο κουτάλια για να μεταφέρουμε την ζύμη στο ταψί. Ψήνουμε στους 160°για 15 περίπου λεπτά. Γίνονται τραγανά απ’ έξω και μαλακά μέσα!
Βρείτε με στο Instagram ως Cookiesbite_by_Alexandra και στο Facebook ως Cookies Bite Φτιάξτε αυτά τα υπέροχα αφράτα Cookies με βρώμη και κάντε μας tag να δούμε τις δημιουργίες σας!!!
Διαβάστε επίσης: εντανόστιμα και πανεύκολα κριτσίνια με πελτέ ντομάτας