Πρώτη Παρασκευή της μεγάλης νηστείας για το Πάσχα σήμερα και σας έχω δύο συνταγές με ρεβίθια που θα λατρέψετε. Είναι πεντανόστιμες και σας εγγυώμαι ότι θα τις φτιάχνετε ξανά και ξανά.
ΦΑΛΑΦΕΛ
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. ρεβίθια
- 2-3 σκελίδες σκόρδου
- 80 ml ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. κύμινο
- Χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
- 80 γρ. αλεύρι
- Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη ημέρα, τα σουρώνουμε και τα βράζουμε για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα μεταφέρουμε στραγγισμένα στο μουλτι και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν σαν πουρές. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Πλάθουμε μπαλάκια στην αρχή και μετά τα πιέζουμε λίγο στις άκρες ώστε να πλατύνουν και στο κέντρο να μείνουν φουσκωτά. Σε μια φριτέζα ή σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο να ζεσταθεί. Τα βυθίζουμε και τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσάφι χρώμα. Μπορούμε να τηγανίσουμε πίτες για σουβλάκι και να φτιάξουμε ωραία vegan σουβλάκια για τις ημέρες της νηστείας.
Δύο συνταγές με ρεβίθια που θα λατρέψετε
ΧΟΥΜΟΥΣ
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. ρεβίθια
- Χυμό και ξύσμα από 1 με 2 λεμόνια
- 100 γρ. ταχίνι
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1-2 σκελίδες σκόρδου
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.γ. καυτό μπούκοβο
- Νερό από την κατσαρόλα που έχουν βράσει τα ρεβίθια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη το πρωί τα σουρώνουμε και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, δηλαδή τουλάχιστον για μισή ώρα. Τα σουρώνουμε αλλά κρατάμε το νερό γιατί θα μας χρειαστεί να αραιωθούμε την σως.
Αλέθουμε στο μουλτι τα ρεβίθια μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ξαναχτυπάνε, προσθέτοντας σταδιακά νερό μέχρι να αραιώσει το μείγμα. Αλατοπίπερωνουμε, αδειάζουμε σε ένα μπολ και σερβίρουμε το χούμους με έξτρα ελαιόλαδο και μπούκοβο.
Βρείτε με στο Instagram ως Cookiesbite_by_Alexandra και στο Facebook ως Cookies Bite Φτιάξτε τις δύο συνταγές με ρεβίθια που θα λατρέψετε και σας προτείνω και κάντε με tag να δούμε τις δημιουργίες σας!!!
Πολύ θα χαρώ να μοιραστείτε μαζί μου είτε εδώ σε σχόλιο είτε με μήνυμα στα social media ιδέες που θα θέλατε να δείτε στις επόμενες συνταγές.