Ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας που αγαπώ ιδιαίτερα! Αν ήταν χρώμα θα ήταν πορτοκαλί, αν είχε μυρωδιά, θα είχε σίγουρα το άρωμα της κανέλας και του φρεσκοψημένου κέικ και αν είχε γεύση θα είχε σίγουρα την γεύση της γλυκιάς κολοκύθας!
Κέικ, λοιπόν, σήμερα και μάλιστα κέικ με γλυκιά κολοκύθα, μπαχαρικά και γευστική γέμιση με cream cheese!
Δοκιμάστε το, είναι υπέροχο, πολύ γευστικό και ιδιαίτερα αφράτο!
ΥΛΙΚΑ
225 γρ. πουρέ κολοκύθας*
2 κ. ζάχαρη
4 αυγά
1 κ. αραβοσιτέλαιο
2 κ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλο τριμμένο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
1/4 κ.γ.μοσχοκάρυδο
ΓΕΜΙΣΗ
150γρ. Cream cheese
1/4 κ. ζάχαρη (40γρ.)
1 αυγό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μια βανιλίνη
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
Κέικ με γλυκιά κολοκύθα, μπαχαρικά και γέμιση cream cheese
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ αναμειγνύουμε τον πουρέ κολοκύθας, την ζάχαρη, τα αυγά και το αραβοσιτέλαιο. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα της κολοκύθας. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Για την γέμιση αφρατεύουμε πρώτα το cream cheese με ένα μίξερ χειρός ή στον κάδο του μίξερ μας και στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ. Ρίχνουμε μέσα τη μισή ζύμη, συνεχίζουμε με το μείγμα cream cheese και τελειώνουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 55´- 60´ στους 160° βαθμούς. Αν θέλουμε μπορούμε να λιώσουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρι 60 γρ. λευκής σοκολάτας για να διακοσμήσουνε το κέικ μας αφού πρώτα κρυώσει.
*για τον πουρέ κολοκύθας: κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες την πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και την ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσει. Μετά την λιώνουμε στο multi και βάζουμε τον πουρέ σε βάζο. Τον συντηρούμε στο ψυγείο για τις διάφορες παρασκευές μας. Καλή επιτυχία!
Βρείτε με στο Instagram ως Cookiesbite_by_Alexandra και στο Facebook ως Cookies Bite
Διαβάστε επίσης: Αφράτο και σοκολατένιο κέικ με κολοκύθι