- Πασταφλώρες 2 με την μαρμελάδα μου ροδάκινο και 1 με την δαμάσκηνο. Ο στολισμός της ζύμης έγινε με απλά κουπατ αστέρια, φεγγάρια και στρογγυλά. Στα στρογγυλά για να τα κάνω να μοιάσουν με πλανήτες, βύθισα, σε κάθε στρογγυλό κομμάτι, το πίσω μέρος ενός μολυβιού να αφήσει το ίχνος του & έτσι έμοιαζαν με κρατήρες.
- Σπιτικά ζαχαρωτά marshmallows σε δύο γεύσεις, τα σκούρα με κακάο, ξύσμα πορτοκάλι και μοσχοκάρυδο και τα λευκά με λεμόνι και ginger.
- Μουστοκούλουρα
- Σαμπλέ μπισκότα με κακάο από την ίδια ζύμη της πασταφλώρας.
- Σπιτική βυσσινάδα για τους μικρούς μας και καφές για τους μεγάλους καλεσμένους μας.
- Πίτσα μαργαρίτα και πίτσα αλλαντικών.
- Κοτομπουκιές ψητές στο φούρνο
- Κρύα μακαρονοσαλάτα σε ατομικά ποτηράκια
- Ομελετάκια φούρνου και
- Ψητά Λουκανικάκια μπουκίτσες
Πάσταφλώρα, συνταγή για την οποία μπορείς να βρεις εδώ |
Οι τούρτες έγιναν κ αυτές από εμένα. Μία μικρή με παντεσπάνι σοκολάτας και κρέμα πατισερί βανίλιας.
Μία μεγαλύτερη με κέικ γνωστό ως hummingbird cake που είναι ένα ζουμερό κέικ μπανάνας με ανανά και ψιλοτριμμένο καρύδι. Η γέμιση του ήταν από τυρί μασκαρπόνε και ζάχαρη άχνη, το ίδιο και η επικάλυψη τους. Για το στολισμό είχα ετοιμάσει μερικά στολίδια από ζαχαρόπαστα την οποία έφτιαξα κ χρωμάτισα λίγες μέρες πριν -πλανήτες με κουπατ στρογγυλό μπήκαν στα πλαϊνά και πλανήτες στρογγυλοί στηρίχθηκαν σε ξύλινα καλαμάκια κ μπήκαν πάνω στην τούρτα.
Για την διακόσμηση έκοψα εκτυπωμένα στον υπολογιστή μου σχεδία: πλανήτες, πυραύλους, αστέρια κτλ. Τα κόλλησα σε οδοντογλυφίδες και μερικά σαν κονφετί στόλισα το τραπέζι. Έφτιαξα χάρτινους πυραύλους τους οποίους ζωγράφισα και τους κόλλησα με κόλλα σιλικόνης πάνω στα γυάλινα μπουκαλάκια της βυσσινάδας. Χαρτοκοψα πυραύλους και τους κόλλησα σε ξύλινα καλαμάκια σαν ετικέτες των φαγητών. Το προσκλητήριο ήταν επίσης χάρτινος πύραυλος που εκτυπώθηκε σε χαρτί χοντρό και για φλόγες έβαλα λωρίδες από γκοφρέ χαρτί.
Ζήτησα από μια φίλη να ζωγραφίσει διάφορα μεγέθη κ χρώματα πλανήτες και τους κόλλησα μαζί με τους δικούς μου, που ζωγράφισα μαζί με τα μικρά μου με νερομπογιές, στον τοίχο πίσω από το τραπέζι. Αγόρασα 2 μεγάλα μπαλόνια foil με τους αριθμούς ηλικιών τους και μπήκαν κ αυτά πίσω από τον μπουφέ. Έστρωσα το τραπέζι μου με ένα εορταστικό τραπεζομαντηλο με glitter αστέρια που είχα. Τοποθέτησα επάνω του τα φαγητά, τα γλυκά, τις τουρτιερες για τις τούρτες, λαμπάκια γιρλάντα με μπαταρία, 2 πιατάκια από πηλό ζωγραφισμένα στο χέρι κατά παραγγελία, αστερισμοί και πλανήτες. Αγόρασα 2 φωτιστικά, ένα που μοιάζει με πύραυλο και είναι lava lamp και ένα στρογγυλό την σελήνη κ τα έβαλα κ αυτά στο μπουφέ μου.
Για τα ζαχαρωτά θα βρείτε συνταγή εδω:
Για τα Σαμπλέ μπισκότα:
- 320 γρ αλεύρι μαλακό
- 30 γρ πούδρα αμυγδάλου
- 120 γρ ζάχαρη
- 1 αυγό
- 200 γρ βούτυρο παγωμένο
- 25 γρ κακάο σκόνη.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αμύγδαλο, με το κακάο και τη ζάχαρη. Κόβουμε το βούτυρο σε κύβους και τρίβουμε το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε το αυγό κ ενώνουμε τη ζύμη. Σχηματίζουμε με λαδόκολλα ρολό και το βάζουμε ψυγείο να παγώσει. Όταν το βγάλουμε περνάμε το ρολό από ζάχαρη κρυσταλλική και το κόβουμε σε στρογγυλές ροδέλες πάχους 1 εκατοστού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 20′.
Για τις κοτομπουκιές έκοψα 4 φιλέτα κοτόπουλου σε λωρίδες. Τα μαρινάρισα 1 βράδυ σε λεμόνι, λάδι και μουστάρδα.Τα πανάρισα με αυγό και φρυγανιά και τα ψήσαμε στο γκριλ για 5 λεπτά την κάθε πλευρά.
Για την ζύμη πίτσας: κάθε πίτσα έγινε με
- 500 γρ αλεύρι ΓΟΧ
- 1 φακ. ξερή μαγιά
- Ενάμισι ποτήρι χλιαρό νερό
- Λίγο αλάτι
- Ελαιόλαδο
Η πίτσα μαργαρίτα έγινε με σάλτσα ντομάτας και τριμμένα γκούντα, ένταμ και μοτσαρέλα. Με τα ίδια τυριά, πάριζα, μπέικον και πράσινη πιπεριά έγινε η πίτσα αλλαντικών.
Για την μακαρονοσαλατα:
- 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι το μισό
- 4 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν
- 1 κούπα βρασμένο καλαμπόκι
- 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2 αγγούρια κομμένα σε κύβους
- 200 γρ τσένταρ τριμμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. μοσχοκάρυδο
- 3 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- 2 κ.σ γιαούρτι
- Λίγο αλάτι
Ομελετάκια φούρνου, ψητά λουκάνικα μπουκίτσες |
- Βουτυρώνουμε το ταψί των μάφιν.
- Σε μπολ ανακατεύουμε:
- 6 αυγά
- 2 κούπες γιαούρτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 15 λουκάνικα κοκτέιλ κομμένα σε ροδέλες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- Ψίχα από μισό κιλό ψωμί.
Κόβουμε την ψίχα σε μικρά κομμάτια. Την ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά κ όλα τα άλλα υλικά. Γεμίζουμε τις θήκες των μάφιν και ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 10′-15′ μέχρι να φουσκώσουν κ να ροδίσουν τα ομελετάκια μας.
Ετοιμάσαμε διπλή δόση και βγάλαμε 48 ομελετάκια τα οποία έγιναν ανάρπαστα.
Δευτέρα μου καματερή θα σου’χω σούπερ συνταγή κι όχι μόνο😉!
2 Σχόλια
Φανταστικό πάρτι
Συμφωνώ απόλυτα!