Στην κλασική ερώτηση: και τώρα τι να βάλω στο ταπεράκι του για το σχολείο υπάρχει απάντηση σήμερα: αφράτο ψωμάκι γεμιστό με φέτα και ψημένο στη φόρμα των μάφιν. Μαφινοψωμάκι το βάφτισε ο Κωστής και μεταξύ των “μμμμμ” του ενός κ του άλλου, τον άκουσα με ανακούφιση να φωνάζει: “τέλεια τα ψωμάκια μαμά, αυτά να μου βάλεις στο ταπεράκι αύριο”, “δύο να μου βάλεις”!!!..
Και το λέει ποιος? Αυτός που βάζει 1 καλαμπογκοφρέτα, 5 αμύγδαλα (μετρημένα εννοείται!) & μισό μήλο πράσινο!
Και αφού έπεισαν τον Κωνσταντίνο μου, σημειώστε συνταγή και ελπίζω να πείσω κ εσάς να τα δοκιμάσετε!
Χρόνος προετοιμασίας: 1:30′
Χρόνος ψησίματος: 30′
Μερίδες: 12 ψωμάκια
Υλικά:
- 600 γρ αλεύρι μαλακό
- 300 γρ γάλα
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 2 αυγά
- 60 γρ βούτυρο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 120 γρ φέτα θρυμματισμένη
Εκτέλεση:
Έκλεισα προσεκτικά ενώνοντας τις άκρες, σχημάτισα μικρά μπαλάκια. Τα τοποθέτησα με τις κλεισμένες άκρες προς τα κάτω, σε βουτυρωμένη φόρμα των μάφιν.
Αλείψτε με κρόκο αυγού αραιωμένο με ελάχιστο νερό, ή γάλα, ή βούτυρο. Πασπαλίστε αν θέλετε με σουσάμι, παπαρουνόσπορο, μαυροσούσαμο κτλ.
Σκεπάστε τα με μεμβράνη κ αφήστε μισή ώρα να φουσκώσουν. Ή βάλτε τα στο φούρνο στους 50C για 20′. Ψήστε στους 190C για 20′ έως ότου ροδίσουν ελαφρά. Αφήστε τα σε σχάρα να κρυώσουν.
Extra tips
- Αν αφαιρέσετε τη φέτα έχετε τα τέλεια ψωμάκια για burgers. Γεμίστε τα με μαρμελάδα, με βούτυρο και μέλι, με ο,τι είναι στις προτιμήσεις σας ή δώστε τα ακόμα και σκέτα στα παιδιά σας!
- Το βούτυρο μπορεί να αντικατασταθεί με την ίδια ποσότητα ελαιολάδου.
- Φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο, προφυλαγμένα από την υγρασία.
Καλή επιτυχία & καλή εβδομάδα!
Kαι να θυμάστε:
Δευτέρα μου καματερή
Θα σου’ χω σούπερ συνταγή!
Ασημίνα Σοφικίτη Γερακίτη (Μίνα)
1 Σχόλιο
φαίνονται πεντανόστιμα! θα τα επιχειρήσω σύντομα!