Με αφορμή την World Pasta Day, κοινώς Παγκόσμια Μέρα Μακαρονάδων που είναι σήμερα 25/10, η Αλεξάνδρα μας σας ετοίμασε την πιο νόστιμη συνταγή για Μινεστρόνε! Ένα φαγητό που συνδυάζει με μαεστρία τη νοστιμιά των λαχανικών με τη φροντίδα του ζυμαρικού! Πάμε λοιπόν να δούμε τη νόστιμη συνταγή που είμαι σίγουρη θα γίνει ένα από τα comfort food σας! Πεντανόστιμη συνταγή για Μινεστρόνε.
ΥΛΙΚΑ
- 1 πράσο σε ροδέλες
- 2 κούπες άσπρα φασόλια μέτρια βρασμένα
- 2-3 καρότα
- 2 κολοκυθάκια
- 2 μέτριες πατάτες σε κυβάκια
- 2-3 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε κυβάκια
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλατοπίπερο
- 2lt νερό
- 1/4 κούπας λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το πράσο. Το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες, το σέλερι, την ντομάτα κονκασέ και τον πελτέ. Προσθέτουμε το νερό και την δάφνη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 με 12 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα φασόλια και τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε και το κοφτό μακαρονάκι και βράζουμε για ακόμα 12 λεπτά ή όσο λέει η συσκευασία. Αλατοπιπερώνουμε. Αν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα βραστό νερό. Αν δεν την κάνουμε σε περίοδο νηστείας, σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. Εάν περισσέψει για την επόμενη ημέρα, την ζεσταίνουμε ή με λίγο βραστό ζωμό ή με νερό.
Βρείτε με στο Instagram ως Cookiesbite_by_Alexandra και στο Facebook ως Cookies Bite. Φτιάξτε αυτή την πεντανόστιμη συνταγή για το Μινεστρόνε που σας προτείνω και κάντε με tag να δούμε τις δημιουργίες σας!!! Πολύ θα χαρώ να μοιραστείτε μαζί μου είτε εδώ σε σχόλιο είτε με μήνυμα στα social media ιδέες που θα θέλατε να δείτε στις επόμενες συνταγές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ανάποδη μηλόπιτα της busy mama