Αν θεωρείς τα σουτζουκάκια δύσκολη και μπελαλίδικη συνταγή, η Αλεξάνδρα μας έχει ΤΗ συνταγή. Με τη βοήθεια της θα φτιάξουμε σουτζουκάκια λες και η καταγωγή μας είναι από την Πόλη. Εγώ αγαπώ πολύ τα σουτζουκάκια αλλά μέχρι τώρα δίσταζα να τα φτιάξω. Ομολογώ μετά τη συνταγή της Αλεξάνδρας που μας υπόσχεται σουτζουκάκια με ρύζι του ονείρου θα τα φτιάξω σίγουρα!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ
- 1/2 κ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1/3 κούπας φρυγανιά τριμμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κ.γ. κύμινοαλάτιπιπέρι
Σουτζουκάκια με ρύζι του ονείρου
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
- 1/4 κούπας λάδι
- 1 1/2 κούπα χυμό ντομάτα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 πιπεριά τσίλι ή γλυκιά πιπεριά
- 2 κ.σ. κρασί κόκκινο αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και ανακατεύουμε πολύ καλά. Για να γίνουν αφράτα τα σουτζουκάκια θέλουν ζύμωμα τουλάχιστον 5 λεπτά. Ρίχνουμε κουταλιά, κουταλιά νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Πρέπει το μίγμα να μην είναι σφιχτό. Μπορεί να ρίξουμε έως και 4 κουταλιές νερό. Σκεπάζουμε την λεκάνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Μετά πλάθουμε μικρά σουτζουκάκια και για να τους δώσουμε το χαρακτηριστικό σχήμα τα τσιμπάμε στις άκρες με τα δάκτυλά. Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 με 20 λεπτά. Αν θέλουμε, μπορούμε να τα τηγανίσουμε, όπως συνηθίζεται. Τα τηγανίζουμε χωρίς αλεύρωμα σε πολύ ζεστό λάδι και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Στον φούρνο, όμως, γίνονται πεντανόστιμα και πιο ελαφριά.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Για την σάλτσα, ζεσταίνουμε το λάδι, και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βράζουμε 4-5 λεπτά και προσθέτουμε στην σάλτσα μας τα ψημένα σουτζουκάκια. Τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις και είναι έτοιμα. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή με ρύζι.
Διαβάστε επίσης: Πεντανόστιμη συνταγή για Μινεστρόνε