Και φέτος καταφέραμε να κρατήσουμε και τις 50 μέρες νηστείας που χρειάζονται για το Πάσχα. Η αλήθεια είναι ότι και πέρσι τα είχαμε καταφέρει. Το μόνο μας πρόβλημα είναι οι λεγόμενες “βρομιές” όπως burgers, σουβλάκια κλπ. Σήμερα ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας τα πάντα για το νηστίσιμο burger της busy mama.
Τα πάντα στο burger είναι το μπιφτέκι. Οπότε έπρεπε να βρω το τέλειο μπιφτέκι λαχανικών. Αφού ρώτησα τις αγαπημένες μου food bloggers στο Instagram Nikis Food & Marysgramm κατέληξα στο τέλειο μπιφτέκι μετά από συνδυασμό των συμβουλών και tips τους. Για πάμε να σας πω πως εγώ έφτιαξα το μπιφτέκι και μάλιστα είναι δοκιμασμένο δυο τρεις φορές.
Υλικά για το μπιφτέκι λαχανικών:
1 τριμμένο κολοκύθι
1 τριμμένη πατάτα
1/2 τριμμένη κόκκινη πιπεριά
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μπόλικος άνηθος
μισό σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
και 2-3 κουταλιές αλεύρι Γ.Ο.Χ.
Καλό θα είναι τα λαχανικά να τα τρίψετε 3-4 ώρες πριν φτιάξετε τα μπιφτέκια σας ώστε να φύγουν τα περιττά υγρά. Μετά σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε τα μπιφτέκια μας λεπτά και πλατιά ιδανικά για burgers. Εγώ τα έψησα στη γκριλιέρα με ελάχιστο λάδι για περίπου 20 λεπτά να πάρουν ωραίο χρώμα και στις δυο πλευρές.
Το νηστίσιμο burger της Busy mama έχει ένα μυστικό
Το μυστικό είναι ότι αντικατέστησα το μπέικον με καραμελωμένα μανιτάρια. Στη γκριλιέρα αφού έχετε τελειώσει με τα μπιφτέκια λαχανικών, ρίξτε κομμένα σε φέτες μανιτάρια τόσα ώστε να έχετε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας για κάθε burger που θέλετε να σερβίρετε. Αφού τα μανιτάρια μαλακώσουν. Δε θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά. Μετά ρίχνετε μια κουταλιά του γλυκού μουστάρδα και λίγο ξύδι βαλσαμικό. Ανακατέψτε και έχετε τα πιο τέλεια μανιτάρια σε χρόνο ρεκόρ.
Ψωμάκια πήρα εμπορίου και φυσικά μαγιονέζα πλέον μπορούμε να βρούμε για μεγάλη μας τύχη vegan. Έκοψα σε ροδέλες ένα ξερό κρεμμύδι και μια ντομάτα.
Τα έβαλα όλα σε πιατέλες και μετά ήταν θέμα του καθενός πως προτιμούσε το burger του. Εγώ ακολούθησα την εξής σειρά. ψωμάκι, μαγιονέζα vegan, μπιφτέκι λαχανικών, κέτσαπ, ντομάτα, ροδέλες κρεμμυδιού και τα μανιτάρια. Μαγιονέζα και στο πάνω ψωμάκι, κλείνεις το burger κι απολαμβάνεις.
Τα συνόδευσα με πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές που μπορείτε να βρείτε πως τις φτιάχνω στα highlights του Instagram με τίτλο Recipes
Πως σας φάνηκε η συνταγή; Αν τη δοκιμάσετε μην ξεχάσετε να με κάνετε tag στα social media για να τα δω!
Καλή σας όρεξη!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νηστίσιμο κέικ βανίλιας με πολύχρωμη τρούφα